att tänka på framtiden

Idag har jag tänkt både långsiktigt och lite mer kortsiktigt på framtiden. Två gånger har jag precis tänkt långsiktigt, och jag är väldigt nöjd med resutlatet. Återstår att se om de som beslutar kan tänka sig att tänka på min långsiktiga framtid även de, men jag har gjort vad jag kan i alla fall.

Kortsiktigt har Perrin kört ett dw-pass, det första för säsongen. Han var kanske lite mindre nöjd, men jobbade på riktigt bra, även om han tyckte det var onödigt jobbigt att dra kedjan i uppförsbacke på grusväg. Imorgon tänkte jag att Faile skulle få samma behandling, hennes motion idag bestod av att promenera fort, fort bredvid Perrin. För fort går det, det är inte mer än att jag kan gå bredvid, hade varit betydligt mer naturligt att jogga, men jag håller mig till gå nu första gången för säsongen.

Igår jobbade jag också kortsiktigt, nämligen med agility, inför helgen. För Cissis skull. 😉 Eftersom Perrin ska tävla med Cissi på Ras-Specialen i Vårgårda körde vi ett pass här hemma. En kombination som jag stal från Klickerklok, mycket bra och absolut något jag kan rekommendera! Jag bytta ut den korta tunneln mot gungan, men i övrigt körde vi dom två första varianterna på kombinationen. Den tredje sparade jag till nästa träningspass, så slipper jag bygga om… Båda staffarna skötte sig fint, Perrin är så väldigt trevlig på träning om man jämför. Harmonisk och lätt att kontakta. Ja, bitvis tokig, men inte alls så svårhanterlig som på tävling. Shame about the handler..  Jaja, starterna fick han faktiskt stanna kvar i, och ja, inga som helst problem. Han låg som ett litet ljus. Blä. Shame about the… Inga rivningar, vilket han iofs inte har problem med på tävling heller, även om det såg ut som att han saknade all förståelse för hinderstöd i Rättvik. Mycket märkligt, han drog verkligen med sig två hela hinder i första loppet, förstörde min koncentration lite, om man säger så. Som avslutning gjorde han grymma kontaktfält med, både running och med stopp, herregud, man kan ju tro att han kan saker! Tänk om han gjorde det lika snyggt på tävling. Shame about…

Om Perrin inte har problem med rivningar så har Faile det. Men i går körde jag nolltolerans på att vara klumpig från frökens sida, och, se då kan man minsann lyfta på tassarna! Gör om gör rätt, vid rivningar. Det har inte gått att göra så med henne tidigare för då har hon gått ner sig, men nu är agility så mycket bättre än vad omtag är läskigt, så nu springer hon ändå. Hurray.

3 kommentarer

  1. Låter bra detta! Jag tänker minst ett pass om dagen med Perra fram till lördag, bara så det vet hur mitt upplägg ser ut liksom. 😉 Jag fasar lite för starterna men jag försöker visualisera oss göra någon typ av snygg, snabb ”ta loss, håll fast, släpp och rusa”-start, låter det som en plan?
    Och vad säger vi på balansen nu för tiden då?

    1. För att göra dig nöjd passade vi på att köra kontaktfält på morgonpromenaden. Förmodligen första gången i Perrins liv som han trampade på träning innan kl 7.00. 8o det gick bra. Du ser vad jag offrar mig! Kan inte gå annat än bra i helgen!

      1. Vi säger ”trampa” på balansen och den starten fungerar säkert. Det viktigaste är att vara bestämd, tydlig och direkt på banan från första hindret. Tänk dig att ni startar mitt i banan, och bara kör vidare. Brukar fungera bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s