Ida, Perrins perfekta dag och helgen

Man vet att det var för länge sen när hela sidan ser heeeelt annorlunda ut när man ska blogga igen… Men, nu tänkte jag iaf göra ett inlägg här. Efter en minst sagt händelserik vecka,

I söndags vaknade vi upp i Jönköping hos Cissi (efter en mycket trevlig kväll med god mat, bio och syskon-mys <3) med en Ida som verkligen inte mådde bra. Hon hade spytt i omgångar hela natten och mådde dåligt på morgonen. Hon somnade framför vatteskålen, istället för att dricka vatten… Istället för att hänga med på labbe-träff, vilket var meningen, packade jag in staffarna och tanten i bilen och styrde kosan mot Gällstad, vartifrån jag, mamma och Ida sedan åkte vidare till Djursjukhuset i Borås. Idas hela historia med leverskadan, gallstenen och tidigare journaler finns ju där, kändes mycket bättre att ta henne dit. Väl där konstaterades feber och dåliga lever- och blodvärden. Ida mådde dåligt och är gammal. Alternativen var egentligen bara två – antingen låta henne sluta där och då eller försöka behandla med antibiotika och dropp och hålla tummarna för att hon skulle klara det. Fruktansvärt beslut att behöva ta, och jag kände ganska fort att hon bara måste få en chans, hur gammal hon än är (hon är ju inte så gammal heller). Blir hon sämre då får jag ta det då, men jag var tvungen att satsa på att hon orkade. Och tur var väl det, för redan på måndag morgon mådde damen bättre och sedan har hon stadigt blivit sig själv igen. Samma matglada, fina tantetant! Nu får hon bli hos mamma ett tag, så hon slipper sitta i hundgård om dagarna, men så fort jag blir arbetslös igen får hon komma hem! Om vi inte kan lösa det på annat sätt, så hon kan komma hem tidigare. Lilla älskade Ida, nu hoppas jag hon håller sig stabil ett tag, jag vill ha henne kvar hos mig ett tag till!

 

Staffarna har det tråkigt, i det usla vädret och mörkret blir det begränsat med aktiviteter, även om vi den här veckan har varit inne och promenerat i två olika samhällen på kvällarna. För att vi hade andra ärenden, då, men vi passade även på att promenera. Skönt att slippa mörkret lite. Men vi har köpt strålkastare så de ska bara monteras upp, sen har vi en agilityplan med belysning! Snacka lyx!

Perrin var hos distriktsveterinärerna i Skara i onsdags och vaccinerades. Jättekul, sa han om det, folk och dom är här BARA för min skull!! Gotta, mys och uppmärksamhet! Kan inte bli bättre för en staffe-pojk! Han fick omdömet att ahn var i bra form, trots kastrering och sin inte helt låga ålder… Tur att inte Perrin  hörde det utlåtandet, hade nog satt sina spår i egot. Efter veterinäre-besöket fick han tillbringa resten av dagen tillsammans med Markus på Markus kontor. Heeeeelt perfekt dag! Umgås med husse, varmt och skönt, ännu mer folk som kom och hälsade, och ännu mer uppmärksamhet! Jag gick in och mötte dom när vi skulle åka hem och det var en ritkigt nöjd staffepojk som kikade ur sin (öppna) bur och sedan kråmade sig fram till benet och sedan vidare till mig för att hälsa, med benet i munnen. Så där nöjd som bara han kan vara. ❤ Skönt att det fungerade bra, skulle det behövas kan han alltså följa med dit igen, och vara kontorshund.

Till helgen ska jag och Faile ta en egen mini-turne. Vi ska till Götene på lördag och sedan vidare upp till Karlstad på lördag eftermiddag. DÅ ska jag få gossa med Bismas-valpar och sedan är det dags för tävlingar igen på söndag. SKa bli väldigt roligt med en liten trip, bara Faile och jag. Vi får väl se om vi lyckas prestera något bra med, vilket inte är otroligt. Hon är riktigt duktig nu när vi tränar, lill-strumpan.

En av Bismas-bäbisarna

 

3 kommentarer

  1. Ida hälsar att hon mår fint nu och det är helt ok att vara kontorshund på Djursjukhuset . KRAM på er alla i Solberga.

  2. Vilken söt bebis! Men att hälsa på valparna låter direkt livsfarligt! 🙂

    Vad skönt att Ida mår bra igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s