Där satt den – första pinnen! 

Igår åkte jag och Taim iväg på egen utflykt till Skara och agilitytävling, två hoppklasser och en agilityklass. Förhoppningen var så klart att nolla, Taim går otroligt fint på träning (det lilla vi tränar) och har gjort även på tävling (det lilla vi tävlat) bortsett från nåt litet misstag här och där i varje klass. En tråkig vana som jag gärna ville bryta. Tyvärr var både den första hoppklassen och agilityklassen klass 1-banor med obefintliga linjer, vilket är väldigt svårt med en snabb hund. Eftersom jag vill försöka att Taim lyckas fick det bli lite feg handling med bakombyten, men inte ens det hjälpte i den första klassen. Två helt nollade ekipage av 38 säger i detta fallet allt om banan… vi klarade iaf den första fällan och likaså den första linje-svårigheten men sen gick det inte längre. Taim tog naturliga linjen som var fel, hamnade mitt emellan två hopphinder och tog sen ett hinder åt fel håll. Tyvärr, resten av loppet löste vi faktiskt ut och han gjorde en grym slalom! 

I agilityklassen körde jag vidare på att stötta hunden med bakombyten för att ge honom rätt linje, han gjorde tyvärr riktigt dåliga kontaktfält (vissa saker är tydligt mer färskvara än andra, kontaktfält verkar höra dit…), han tog dom men långsamt. Tyvärr rev han ett hinder, i övrigt tog vi oss runt. 

Sista hoppklassen, äntligen en schysst klass 1-bana! Underbart härlig känsla att gå in och köra en bana anpassad efter vart min hund befinner sig i sin utbildning och bara sätta den! Vad roligt det var och fin kändes han oxå, hamstern! Säkert och nice, en nolla och en andra placering och därmed Taims första pinne någonsin! 

Nästa helg är det dags för årets sista tävling, två agilityklasser och en hoppklass i Kinnared. Målet då är att gå in och köra den agilityn jag vill köra med mer tryck och ösa fast noga och tydligt så klart. Förhoppningsvis får vi trevliga klass 1-banor då som passar klass 1-hundar, med naturliga linjer och utan fällor. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s