Pinne, spyor och lösa kor

De senaste dagarna har bjudit på allt mellan himmel och jord. Först ut; årets sista tävling, tre lopp och jag och Taim lyckades nolla igen, ett av dom, agilityklass den här gången. Räckte till en andraplats i klassen och Taims första agilitypinne. I de andra två loppen fick vi skalomproblem. Först fegade jag i agilityklassen så att Taim tappade rytmen och gick fel efter några portar men vi körde vidare och disk. Rappet från sekretariatet var dock att tiden var grym och hade räckt till en vinst i klassen, om inte om hade varit… i hopploppet, som var en mycket trevlig bana, lockade en tunnel rakt fram efter slalom och Taim trillade ur sista porten. En svårighet jag vet att han har problem med, bara att träna på. Men, våra två första pinnar på årets två sista tävlingar känns som ett mycket bra slut på ett helt mål-löst år. Nästa år får jag sätta lite mål och se om vi kan uträtta lite mer. 


Efter tävlingen åkte familjen till Göteborg för årligt besök på Lisebergs julmarknad. I år var det bara vi och min bror med sambo plus två kompisar till dom som kunde möta upp, men det var trevligt oavsett. Det var way för mycket folk på Liseberg bara, gick knappt att gå framåt bitvis. Kasper satt och sov i selen hela promenaden. Efteråt hittade vi bord på O’Learys och fick i oss lite mat innan Kasper var tvungen att gå till hotellet och sova vid tio. 


Natten mellan söndag och måndag väcktes vi av hundarnas skällande. Vi tyckte de var dumma och sa till de att vara tysta och fortsatte sova. Nån timme senare ringde Markus mamma och sa att de hade kor i trädgården… det var så klart kornas tidigare röjning i vår trädgård som våra duktiga hundar försökte uppmärksamma oss på. Vi får nog börja ta doggsen på lite mer allvar… Markus fick iaf ge sig ut vid tre på natten och med hjälp av Taim försöka få in 20 rymlingar tillbaka in i lösdriften. Det gick men det tog 1,5 h ungefär innan alla var tillbaka igen. Det är roligt med djur, för det mesta… som ”tur” var hade de inte brutit sig ut utan Markus måste ha glömt att stänga en grind ordentligt när han skrapade tidigare på kvällen. Tråkigt bara att de förstörde vår julbelysning i träden, åt upp ljungen i krukan, slet upp tallriset och bröt av vårt fina plommonträd vid foten… 


För att fortsätta veckan i ett bra tecken väcktes jag natten mellan måndag och tisdag av att en hund gjorde något som lät som att den kissade, jättehögt, inomhus. Vad f*n…? Flög upp och försökte lokalisera problemet och konstaterade snabbt att problemet var Taim. Ut med honom och Faile pilade med, under tiden fick jag torka två stora spyor och en jätteäcklig diaree pöl… på morgonen hade någon sedan spytt ännu mer, små pölar och detta fortsatte under hela dagen. I två spyor hittade jag grönt nät från talgbollar, vilket måste varit anledningen till spy-partyt. Jag var rätt säker på att Perrin inte spytt men han fick hänga på i svältandet ändå, stackarn. Idag har alla kunnat äta och mår bra igen. Jädra tur att näten kom upp, de är inte riktigt att leka med dom där. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s