Vårt 2016, första halvan.

Förra året var verkligen inte ett blogg-tätt år. Jag har i perioder varken haft lust, hunnit eller orkat blogga, men här är en liten genomgång av vad vi pysslade med.

Januari

Året inleddes med planering för bebisen. Jag var höggravid och kunde bara gå kortare promenader innan fogarna sa stopp. Jag jobbade mig igenom hela januari, en av fördelarna/nackdelarna med stillasittande kontorsjobb, det är inga problem att jobba ända in i kaklet. Taim tränade agility tillsammans med Cissi för Eva-Marie i inomhushallen i Borås. Vi var även på en Göteborgs-weekend tillsammans med mina syskon med respektive och äldsta barndomskompisen Eva med sambo. Otroligt mysig tradition att ses allihop en gång per år!

img_4705

Februari

Den 12 februari var så sista dagen på jobbet, två veckor innan beräknad födsel. Kasper hade den goda smaken att låta mig vara hemma i nästan en hel vecka innan han ville joina, och den 19 februari föddes han efter en förlossning på mer än 18 timmar på själva sjukhuset och alldeles för många timmar med krystvärkar. Men ut kom han till slut med hjälp av ett klipp, en liten gosse på 51 cm och 3885 g. Och helt perfekt såklart! Resten av månaden försvann i ett töcken av känslor, smärta efter förlossningen och ett försök att komma in i livet som småbarnsförälder.

Mars

Markus var hemma med oss i en hel månad, vilket nästan var tvunget för mig på grund av diverse komplikationer efter stygnen, men i mitten av mars började jag vara mig själv igen. Jag och Kasper gjorde våra första utflykter själva, dels till Jönköping där vi träffade Cissi och Elin och dels till familjecentralen i Falköping. Taim parade sin första tik, men det blev inga valpar. Faile fyllde 7 år! I övrigt bestod månaden så klart mycket av amning, bebis-kräks, bebis-bajs och dålig nattsömn, sånt som hör små bebisar till! Men bebisen växte och mådde bra! Vi fick även hem vår nya bil och fick årets första kalvar! Månaden inleddes snöigt och kallt men avslutades med VÅR!

April

Vi inledde med stängsling i det fina vårvädret och Kasper tog sig igenom sitt första utvecklingssprång. Vi tränade lite agility och vallning, men promenerade mest. Jag lyckades stuka foten när jag reste mig ur soffan (!). Vi gick på baby-massage och fortsatte med små utflykter, bl.a. till Stor och Liten i Åsarp, till Lager 157 i Gällstad och till gammelfarmor för första gången. Kasper passerade 6 kg. Vi fick våra första lamm och kalvningarna fortsatte. I slutet på månaden släpptes lite nötter ut på bete. Vi njöt av det otroligt vackra vädret och Kasper hängde med på sin första agilitytävling.

Maj

Elin fyllde 1 år med kalas i sommarvärme i Skillingaryd! Jag och Kasper hälsade på på kontoret för första gången sedan i februari. Kasper tränade på att hålla upp huvudet längre stunder, försökte vända sig från rygg till mage, lärde sig greppa saker och föra dom till munnen. Taim började på både nöt- och fårvallningskurs. Kasper fick sin första vaccination och jag tävlade agility igen för första gången efter förlossningen. Vi hann även med ett besök till hos gammelfarmor och ett besök hos goda vänner i Norrköping som fick barn bara ett par veckor efter oss.

Juni

Klubben genomförde sin stora sommartävling Nationalhoppet, jag och Kasper var där och tävlade och var tävlingsledare en dag. Kaspers dop genomfördes, så klart på en av de få dagar med dåligt väder i somras, men det blev lyckat iaf. Kasper var på lekland för första gången i sitt liv och blev mer och mer medveten och rörlig. Vi gjorde en helgutflykt till Daniel och Nina i Åled med promenad i vackra bokskogar och vid havet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s