Vårt 2016, andra delen.

Livet som småbarnsförälder är minst sagt varierande. Jag hade så klart tänkt skriva klart om 2016 tidigare, men Kasper har helt enkelt inte sovit så länge inomhus på dagen, eller varit nöjd själv så länge att jag hunnit sätta mig ner. I och med att han har börjat krypa, ställer sig mot saker och även kan sätta sig ner igen har allting blivit så mycket mer intensivt. Eftersom han röjer runt inne när han är vaken brukar jag försöka gå ut och gå med hundarna när han ska sova. Det blir inte mycket tid för mig själv dagtid, helt enkelt. Och på kvällarna gör vi lagårn eller umgås med pappa/sambo.

Juli

Inleddes starkt på staffespecialen med att Faile vann mediumklassen och Perrin blev tvåa. Perrin avslutade även sin utställningskarriär med att bli Best in Show Veteran, helt otroligt! Min fina, fina Perrin!

Juli 2016 var det även 7 år sedan pappas död. Månaden hade dock även mer trevliga saker att bjuda på som agilitykurs för Juha Orenius och strålande varmt väder! Vi debuterade på nötvallning med att inte lyckas flytta på kvigorna överhuvudtaget, Perrin skadade en sporre på altanen och Kasper blev 5 månader. En ensilageskörd bärgades och vi fick ytterligare en kalv.

Augusti

Enda blogginlägget jag skrev under augusti handlar om vår bilsemester till Österrike, och den var så klart en stor del av månaden! Jag, Markus, Kasper och Perrin packade in oss i Passaten och åkte ner genom i Europa, som vi gjort de senaste 6 åren (ett år körde vi dock till England istället), med skillnaden att vi i år alltså hade Kasper med oss. Det gick jättebra och vi njöt av semestern allihop!

Trots att det bara blev ett blogginlägg gjorde vi så klart lite andra grejer med. Kasper började kunna sitta själv och började även äta mat enligt blw. Vi var med på kräftskiva i sommarstugan vid Vänern, gick på Winnerbäck-konsert i Ulricehamn och fick klart ett byte av mark så att vi fick ett torp (till…).

September

Under september började Markus på sitt nya jobb som säljare på Axima i Floby, roligare jobb än det han hade och närmre hem, bara positivt! Kasper fortsatte äta gott av våran mat, vi var ytterligare en tur till sommarstugan vid Vänern i sensommarvärmen och jag och Kasper hälsade på oss Cissi och Elin. Hela familjen var på invigning av UBK:s egen inomhushall för hundträning, vi fick årets sista kalv och förberedelserna inför vintern fortsatte med ytterligare ensilage-skörd samt inköp av halm. Vi var även på dop för Norrköping-vännernas söta Olivia som bara är några veckor yngre än Kasper.

Oktober

I oktober kom så hösten på allvar och vi tränade för första gången i inomhushallen. Kasper blev åtta månader, fick sina första tänder och jag stressade över att det bara var ett par månader kvar av föräldraledigheten, så pass att jag förlängde den med två månader för att få hela mars och april hemma med Kasper oxå. Vi tävlade DM, KM,och Faile klass 3 i hallen utan resultat men riktigt trevligt. Taim parade sin andra tik, även hon visade sig senare gå tom… Vi gick även en vallningskurs för Karin Söderberg. Renoveringen av huset där svärföräldrarna ska bo medan vi renoverar stora huset drog igång (utbygge av toalett). Bagglamm och två tjurar skickades till slakt med återtag av köttlådor och i slutet av månaden stallades alla djuren in för vintern. Tosca och Nelson bodde här ett par dagar, och jag och Kasper gjorde under månaden flera utflykter till Jönköping till bland annat lantbruks Elmia och lekträff med Cissi och Elin i stadsparken.

November

I november hann Kasper med sin första sjukdomsperiod när han fick tre-dagars feber, lagom till Tanspots kennelläger som jag och Taim därför bara kunde vara med på en dag, som tidigare år. Vi var på utflykt till badhuset i Jönköping tillsammans med Cissi och Elin. Här hemma tränade och tränade Kasper på att börja krypa eller gå, men kom inte dit under månaden. Vi fick säsongens första snö, jag och Kasper var på besök hos farmor och vi firade Markus första fars dag med blommor, tårta och paket! Jag gjorde premiär som barnvakt för Elin med en kväll när Cissi jobbade, hämt på dagis, mat och bus hann vi med innan mamman kom hem.

December

Taim tog sina första pinnar, en i hopp och en i agilityklass! Ksaper började krypa! Vi var på utflykt till Göteborg med hotell och besök på jul på Liseberg tillsammans med Daniel och Nina. Julen firades i Götåkra tillsammans med alla utom Cissi som låg hemma med influensa. Nyår firades in i Sälen med skidåkning och goda vänner. img_9057img_8895img_9082

Det var vårt 2016 det. Jag ska ha lite mål och skriva ner lite tankar för 2017 med, det inlägget kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s