Mål 2017

2017 kommer inte vara året då jag tävlar mer än tidigare, knappt mer än 2016 som blev lite av ett all-time-low. Vi ska renovera huset, vilket gör att både pengar och tid kommer gå till det till stor del. Men, det lilla jag tänker tävla ska jag prioritera ganska hårt, mina mål är som följer nedan.

Perrin
Fortsätta vara en frisk och stark pensionär. Hänga med på promenader och joggingrundor och få träna lite ibland för skoj skull.

Faile
Faile är lite av ett frågetecken just nu, rent fysiskt. Hon ”vilar” (promenader lösspringande i skogen, men vi kör ingen agility) just nu, men jag tycker jag ser hälta ibland, men inte alltid. Hon leker med Taim som tidigare och har inte större tendenser att halta efter vila, men ibland tycker jag ändå att jag ser det. Faile är ju en tass-/klohund,  har hon någon typ av pålagringar i någon tåled hade jag inte varit förvånad. Men just nu vilar hon, går det inte över får vi göra en utredning hos veterinär om nån månad eller så. Av den anledningen sätter jag inte upp några direkta mål för Faile i år. Kommer vi ut på tävlingsbanorna ska jag njuta av att tävla med henne, men gör vi inte det så är det bara så tyvärr. Det hade varit roligt att vara med på agilityn på staffe-specialen, det kan få vara lite av ett mål för henne.

Taim
Hunden med mål. Vi kommer som sagt inte tävla mycket, men lite mål har jag ändå. Träningsmässigt ska vi i år träna in visselsignaler, få till bättre avstånd i flankerna och jobba upp kontaktfälten (för att blanda hej vilt mellan grenarna). Bland annat.  

 • Uppflytt till agility och hoppklass 2.
 • Godkänd VP nöt.
 • Delta NN-1
 • Komma runt NN-1, gärna med godkänt resultat.
 • Delta på kelpiemästerskapen, bonnhundsklass får och även starta nöt (vilken klass beror på om vi kommer ut och tävlar nöt i vår och hur det då går).
 • Eventuellt starta IK-1, men det är ett ganska stort eventuellt, jag är mer inne på att satsa det lilla tävlandet vi gör på nöt-tävlingar.

Övrigt

 • Fortsätta träna 2-3 ggr i veckan
 • Starta Run with your dog med Taim i Borås  
 • Njuta av föräldraledighetens sista månader! 
 • Börja jobba och få till en fungerande vardag med jobb, familj, gård och hundar. 

2 kommentarer

 1. Jag kanske också skulle fundera ut lite mål… Dina låter ju perfekta mtp allt. Jag blev förresten jättesugen på att gå den där online kursen också men jag tror inte jag får ihop det med Marcus resor, Elin och mina arbetstider. Blä. 👎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s