Agility! 

Vi har varit med och tränat flera gånger på de gemensamma träningar som har varit i hallen under vintern. Mest Taim, men två gånger har Faile tränat oxå. Vilket rus det är att träna med en eller två överlyckliga och taggade hundar! Efter att ha tränat lite mer strukturerat under flera veckor känns det dessutom väldigt bra, både jag och Taim är liksom med på banan. Jag vet vart jag har honom, hans styrkor och vad vi behöver träna på och jag vilka handlingsval som fungerar, eller inte. Han går riktigt bra nu, drar på hinder, trycker på, är säker i slalom och har ok tempo på kontaktfälten. Vi ska tävla på hemmatävlingen i Kinnared (jag ska även döma, medium) och jag siktar absolut på nån eller ett par pinnar där. 
Igår tränade Faile för andra gången i vinter. Förra gången hade hon inte kört agility på ett par månader, pga sin klo, då var det plattan i mattan och ingen ratt. Hon bara sprang rakt mot det som var framför nosen och jag fick nästan fysiskt stoppa henne och kasta iväg henne i rätt riktning för att få henne åt det hållet jag hade tänkt… men igår! Vilken skillnad! I den högra kombinationen kunde jag köra med i princip bara blindbyten (dubbla mellan 5 och 6!) och jädrar vad hon drog på och vilka fina vägar! 


Faile är lite som att svänga ett ånglok  och det gäller att vara överdrivet tidig för att hon ska hinna svänga, jag tror att det kanske mest beror på att hon är väldigt dålig på att ändra sin steglängd, är hon för nära hindret hinner hon helt enkelt inte göra nåt åt svängen eftersom hon inte kan korta sig så smidigt. Hon måste alltså få reda på att hon ska svänga lååångt tidigare så hon kan anpassa sig lite. Hon svarar även väldigt bra på att jag går in i hennes väg lite, det hjälper henne att anpassa steglängden. Och så jämför jag det med Taim, eller Perrin för all del, som båda två svängar direkt, utan att tveka, bara jag råkar nämna att vi ska svänga. Där gäller det verkligen att tala om att du först ska hoppa hindret, efter det är dags för en sväng. Roligt men utmanande med olika hundtyper. 

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s