Två pinnar till! 

Jag har ju inte skrivit om vår tävlingshelg förra helgen! I hostningar, snor och feber har det nog helt enkelt försvunnit lite. Ja, för vi är ju sjuka, igen. Februari-mars 2017 är helt klart de månader både jag och Markus har varit mest sjuka, typ nånsin. Och Kasper har inte ens börjat på förskolan än, det bådar inte gott… han är för övrigt den som varit piggast i hushållet denna veckan, såklart skönt men även lite halvjobbigt att underhålla en 13-månaders när en helst av allt bara vill lägga sig i soffan och tycka synd om sig själv. 


Men tävlingen då! Jag dömde medium, tre klasser, först. Det kändes bra. En befrielse med borttaget av uppfarterna på balanshindren (men typ lika mycket fel på kf ändå, det är ju inte på uppfarterna felen kommer, varken när vi var tvungna att döma dom, eller nu) och helt ok med den nya slalomdömningen. Även fast jag tror att många hade behövt läsa på reglerna lite, det var bara någon enstaka som petade in hunden där den gick ut men en hel del med långsammare slalom som gjorde om från början. Att bara ge 5 fel en gång var oxå rent dömningsmässigt skönt, när de hade fått sin femma behövde jag ju inte bry mig så mycket om vad de gjorde mer än om de tog om från början eller kom ut fel. 

Jag är nöjd med banorna med, de blev inte exakt som på skissen men det som blev i verkligheten blev bra. Trevliga klass-1 banor. 

Efter dömningen tävlade så jag och Taim. Första banan var flera 180 graders svängar efter hopphinder tillbaka till den tunnel som vi kom ifrån. Taim är helt otroligt vändbar och vägrar lätt på sånt så därför var mitt mantra innan vi gick in ”hela vägen, varje hinder”. Det var en hel del snabba hundar med och jag var även sugen på att se vart vi låg tidsmässigt, så jag ville ösa på lite med, inga fega byten som jag gör ibland utan satsa på två blindbyten som var det mest offensiva. Och det gick vägen! Jag valde att ta ut svängen innan slalom en del för att ge honom en snäll ingång så där tror jag att vi förlorade lite tid, och Taim rev även en av infångarna på långhoppet (vilket inte ger fel) som nog oxå kan ha stört farten lite. Men nollade i mål med tredje bästa tiden, knappt en sekund efter två riktigt snabba hundar är jag väldigt nöjd med! 


Till nästa hopplopp taggade jag igång honom ännu mer. Banan var väldigt mycket runt, runt den här gången (gick som en stor åtta typ) så det var bara att springa. Tyvärr fick Taim med sig en bom när jag ropade lite väl mycket över ett hopphinder, men loppet kändes bra ändå. Hade inte bommen åkt ner hade det räckt till ytterligare en tredje plats. 


Sist ut var agilityklassen. En rolig bana med lite utmanande handlingsalternativ, bl.a valfri tunnelingång. Kul! Vi har nött en hel del kf på träningarna det sista och det var såklart roligt att se om det gett resultat, tidigare har Taim haft mycket sämre tider i agilityklass beroende på hans ganska långsamma kf. Och vilken skillnad det var! Mycket snabbare och jag vågade verkligen lita på att han skötte sin del. Härliga hund! Efter slalom var det en 180 graders sväng tillbaka till en tunnel, inga problem det heller, Taim gick färdigt slalom utan problem! Vi kom i mål med en härlig känsla och loppet räckte till vinst! Nu var vi två sekunder efter den snabbaste hunden (som fick en rivning) men hon har running så det känns ändå riktigt bra! Två pinnar av tre möjliga alltså, och bara en pinne kvar i vardera klass. Om vi bara hinner tävla så kommer de trilla in utan problem, det är jag övertygad om. 


2 kommentarer

  1. Grattis, duktig Taim!

    Angående slalom, tror du inte att många tänker att det är bättre för hunden att göra om hela slalom än bli inpetad? Jag kommer iaf inte börja peta in mina hundar bara för att man får 🙂 Så sjukt ologiskt för hunden ju att slalom IBLAND börjar i mitten, men nästan alltid från början?

    1. Jo absolut, håller med dig om slalom för hundar som förstått konceptet. men en hund som inte vet att slalom är 12 pinnar i följd ännu (finns ju en hel del såna i klass 1) tror inte jag blir bättre, eller sämre, på slalom om föraren väljer att peta in den. Om föraren nu tvunget vill göra klart slalom, vilket ju många nybörjare verkligen vill. Kan ju snarare bli en sämre tragglande upplevelse för en långsam nybörjarhund om föraren vill visa igenom hela slalom flera gånger för att undvika en diskning.

      Och tack! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s