Sista hela veckan som föräldraledig. 

Sista veckan på föräldraledigheten börjar imorgon! Ja, för denna gången i alla fall. Det känns bra, typ jämnt. På morgonen kan jag villigt erkänna att det känns dåligt, jag har älskat mina och Kaspers slöa morgnar. Ligga kvar och mysa i sängen så länge Kasper velat, ätit frukost i lugn och ro, druckit kaffe och sakta gjort oss ordning för dagen. Jag ogillar skarpt att gå upp på morgonen och skynda iväg till jobbet. Skönt att det bara blir två dagar i veckan under maj-juni…

Jag ser fram emot att träffa mina kollegor och medarbetare igen, sätta mig in i länsstyrelse-arbetet och ta igen det som jag missat. Det kommer säkert ha hänt massa saker, samtidigt som det kommer kännas som att jag knappt varit borta.  Jag ska jobba 50% under maj-juni (måndagar, ons fm hemifrån med möten samt torsdagar). Efter midsommar börjar Markus semester, då jobbar jag en vecka heltid och sen ska vi ha tre veckors semester ihop. Sista veckan i juli är jag hemma med Kasper och i augusti är Markus föräldraledig inkl inskolning. Det känns som ett bra upplägg för sommaren, och ett lagom tempo att börja jobba på igen. 

Kasper är en riktig liten solstråle som upptäcker och utforskar för fullt just nu. Han har dock mycket humör som han tydligt visar när saker inte blir som han tänkt sig, när han kör fast med gåvagnen till exempel. Han terroriserar hundarna ganska friskt just nu med, kör på dom med vagnen och kryper efter dom om han har möjlighet. Är vi inne stänger jag nästan alltid undan hundarna så de ska slippa den lilla terroristen. Kasper älskar att vara ute, dagar som idag när han varit ute hela dagen med undantag för lunch är de absolut bästa. Då kryper han runt och kollar och leker, eller åker sele med mig eller Markus. Nöjd och belåten. Han har två tänder på gång i överkäken och dreglar därför massor (4 tänder uppe och 6 tänder nere är redan på plats). Han sover nuförtiden bra på nätterna. Ett tag när han var runt året sov han jättedåligt och typ snuttade sig igenom hela nätterna, funkade dåligt både för honom och för mig. Då införde vi en flaska ersättning på kvällen vid nattning och sen dess vaknar han en gång på natten och ammar. Oftast ganska sent på småtimmarna tror jag. Mycket skönare sömn för oss båda. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s