Vad gör hundarna egentligen?

Ja, det kan man verkligen fråga sig, jag skriver ju typ ingenting om dom, öht. Staffarna, får jag erkänna, går mest och skrotar. Nu när vädret är fint är dörren oftast öppen ut hela dagen så de har fri tillgång till tomten. Är vädret inte fint ligger de inne och slöar i soffan. Vi promenerar, och går kortare rundor för att kolla till djuren. De äter ben i trädgården och letar hundmat utomhus ett par gånger i veckan. I övrigt är det ett mycket slött pensionärs-/semipensionärsliv de lever. 

Taim gör det staffarna gör ovan, men han vallar även åtminstone ett par gånger i veckan. Vi tränar lite men mest är det praktiskt jobb som att flytta djur mellan beten, fålla in både får och nöt, tidigare höll han undan nöten från foderhäckarna vid utfodring. Det senaste har han fått ta stort ansvar, och gjort det bra, när han fått valla kalvarna som inte hänger med riktigt vid betesflytt. Småkalvar är yra varelser, utan Taim hade vi aldrig fått med dom mellan betena. 

Han är anmäld till en agilitytävling i Halmstad i maj, dit han kommer åka med Cissi och Tetley (Cissi ska köra honom). Förhoppningsvis kan de kanske ta sista pinnen i en av ettorna den helgen, sen får vi se om jag anmäler till fler tävlingar efter det. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s