Run with your dog Borås

Igår kväll var jag med på mitt första motionslopp (kan man kalla det det när det är så kort, springlopp är nog mer rätt…) nämligen Run with your dog i Borås. Jag började jogga i vintras och siktade redan då på detta, tyvärr har diverse sjukdomar och lite tidsbrist kommit emellan mig och joggningen. Jag försöker göra ett par styrkepass ffa med tabata-övningar varje vecka, men i övrigt är det inte mycket. Mer än all motion en får av att bo på gård, den här veckan har vi stängslet ny hage till fåren, det är inte nåt som bara gör sig självt. 

Men iaf, trots att träningsmängden varit sådär det senaste anmälde vi oss. Jag och Cissi tänkte att det kunde vara roligt och motiverande både för oss själva och Taim och Tetley att springa ihop så vi anmälde oss i parklassen. Banlängden var från början 2,7 km, men på grund av att det snabbt blev högsommar-värme kortades den ner till 1,4 km. I efterhand var det skönt mest för mig eftersom jag blev väldigt varm och törstig. Hundarna fick svalka sig i sjön precis före och precis efter loppet så de var nog nöjda. 

Det var helt klart en annorlunda känsla att springa på utsatt tid och med nedräkning för start. Tetley var supertaggad medan Taim som blir lite känslig ibland i nya pressade situationer hade lite svårt att fokusera på springandet, så Cissi och Tetley låg precis föra Taims nos (nästan) hela vägen. Taim drog bra, men ffa i starten var han lite förvirrad. Tetley däremot drog som han aldrig gjort annat hela vägen (bortsett kisse-pauser, det är viktigt med kisse-pauser…). Jätteduktiga grabbar båda två! Mina ben blev tunga i uppförsbackarna, men på raksträckorna var det bara att trycka på! Vi rundade två av de ekipage som gått ut före oss och det är såklart motiverande! 

Mitt mål var bara att ta oss runt, nu när banan blev kortad bestämde vi innan start att nu är det bara att ösa! 1,4 km ska vi ju kunna springa, inte jogga. Vid prisutdelningen visade det sig att vi faktiskt sprungit på så bra att vi vann parklassen! Jätteroligt! Vi sprang loppet på 6,20 min, vilket ger 4,5 min/km, så fort har jag aldrig sprungit tidigare! Prisbordet var toppenfint så vi fick med oss varsin biabädd, matskål, reflexer, presentkort på en månads fysträning med hund och rabattkuponger (som Cissi tog allihop såg jag nu när jag packade upp…). 

Kvällen var hur bra som helst, området vid kypesjön är verkligen helt perfekt för liknande aktiviteter, e-m och hennes gäng gjorde ett jättebra arrangemang och jag vill helt klart vara med även nästa år! 

Eftersom jag var tvungen att ha med mig Kasper ställde mamma så snällt upp och var barnvakt, vilket ger en lite större utmaning nu när knatte lärt sig gå. Han går och klättrar och har inga problem med att gå iväg en bit. Han hittade bland annat en alldeles för hög sten med en lutning som han kunde krypa uppför som så klart var jättekul, men väldigt olämplig egentligen… jättetack för barnvaktandet! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s