Förskola!

Jag hade som ambition att skriva om Kaspers inskolning och första tid på förskolan här i bloggen men det blev av olika anledningar inte av. Nu är han inskolad och har gått heltid ett par veckor, så nu är det väl så dags! 


Markus skolade in Kasper under fem dagar i slutet på augusti, Kasper hade precis blivit 18 månader. Inskolningen var inga problem, Kasper tyckte det var lattjo och Markus kunde lämna honom ett par timmar redan på torsdagen och även på fredagen. Måndagen därefter var det dags för skarpt läge. Markus lämnade hela första veckan för att Kasper skulle få lite rutin på det och det gick ok. Kasper blev lite ledsen när Markus sa hej då och skulle gå men det tog aldrig längre tid än nån min innan var lugn igen och på dagarna är han bara glad! Veckorna som följt sen dess har det varit ungefär likadant, att vi går med in, Kasper blir lite ledsen precis i avskedet men det fungerar bra under dagen. På eftermiddagen blir han glad när vi hämtar honom men han verkar lugn och trygg med fröknarna. 

Men i måndags hände nåt när Markus lämnade! De hade gått in som vanligt, Kasper vill att vi tar av jackan och följer med in men i måndags hade han, på uppmaning av en av pedagogerna, satt sig i hennes knä, tittat i en bok och sedan vinkat och sagt hej då till Markus! Wow, vår trygga lilla kille! ❤️❤️ samma sak imorse! Imorgon ska jag lämna, får se men hoppas att det går lika bra! 

Vilan på förskolan går bra, han somnar och sover 1,5-2 timmar mitt på dagen, han äter som vanligt och har börjat träna sig på att interagera med dom andra barnen. 

Denna veckan är Kaspers sista heltidsvecka på förskolan, från nästa vecka går jag ner till 80% så att jag och Kasper kan vara hemma ihop på fredagar. Mys och väldigt välbehövligt! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s