Första vab-dagarna och prat

Denna veckan har vi haft våra första vab-dagar, mindre roligt men det var ju bara en tidsfråga. Kasper är förkyld och har haft ögoninflammation och både jag och Markus har varit sjuka ihop med honom. 

Förutom detta händer det ju massor utvecklingsmässigt nu! Kasper lär sig nya saker hela tiden och snappar nog upp mycket nytt på förskolan! Han lägger pussel, han bygger med duplo, han klotter-ritar. Och framför allt så snackar han, massor! Och han vill verkligen göra sig förstådd. Det är mycket ”denna”, ”den”, ”oj” men det smyger sig hela tiden in nya ord som han lärt sig.  ”Traktor” används massor liksom mamma och pappa, men han säger även hund, Taim, Faile, farmor, mormor, kossa, stjärna bl.a. Häromnatten vaknade han och var ledsen och sa då ”jag gå ner” alltså, han ville gå ner för trappan (vilket han vet att han inte får själv eftersom vi har en livsfarlig trappa). Hans första mening! Häftigt! 


I helgen hade Kasper barnvakt (annan än mormor eller farmor) för första gången. Jag och Markus var på bröllopsfest i Halmstad och Kasper var hos min bror med sambo strax utanför Halmstad. Tyvärr var ju Kasper sjuk redan då, men trots det gick det jättebra! Skulle det krånglat var vi bara 20 min bort så Daniel kunde åka och hämta oss, men det gick som sagt jättebra! Kasper åt, lekte och myste i soffan tills han somnade i Daniels och Ninas säng kl 20. Han vaknade till och var lite ledsen vid 23 men efter lite vatten och mys somnade han om igen och sov gott när vi kom hem vid 1. Trots att han var sjuk alltså. Kasper känner ju Daniel och Nina och kände sig nog trygg där och med dom, så det var väl därför det fungerade så bra, men väldigt skönt att veta att det fungerar. Tänk vad bra det kan funka om Kasper inte är sjuk! Tack för hjälpen! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s