Blöjfri?

När vi handlade på annandan köpte vi blöjor, som en gör med ett blöjbarn hemma. Väl hemma kände jag att nä, nu gör vi ett försök att bli av med detta! Nu eller till sommaren eftersom vi inte har så långa ledigheter innan dess. Sagt och gjort – bort med blöjan och av med byxorna på barnet. Kasper är pottad sedan han var ett par månader men det har gått lite sådär det senaste, han har inte haft tid riktigt. Jag har provat att låta honom vara utan byxor och blöja hemma innan och då har han småskvätt lite på golvet, men mest kissat på pottan. 

Redan första dagen visade han tydligt när han blev kissnödig, han blev orolig och skruvade på sig. Jag hämtade pottan eller tog honom till den och han kissade. De två första dagarna kissade han totalt en gång på golvet, vilket han avbröt och kissade klart på pottan. Även bajs hamnade på pottan mest, första dagen hann han inte riktigt fram, men andra gick det bra. Dag tre tog vi på lösa byxor inne vilket funkade. Vi vågade oss även på att gå ut en sväng men då blev det kiss i overallen. Sen dess har vi jobbat på med utökade svårigheter. Det har blivit medel kisdolyckor i overallen eller i byxorna men det är ju svårt, inte lätt att ha koll på att blöjan inte är kvar.  

Igår var Markus och Kasper i Falköping (40 min med bil enkelväg) för ett par korta ärenden. Pottan var med men Kasper höll sig hela utflykten. Idag har vi inte frågat om han behöver kissa eller bajsa någon gång, men han har sagt till eller själv gått till pottan varje gång. Även när han var ute med overall på sa han till. Heja! Vi tog bort nattblöjanfrån dag 2 och det har oxå fungerat. Han blir väldigt orolig även på natten om han behöver kissa så då har vi pottat honom, har hänt två nätter. Övriga nätter har han sovit från 20-21 tills vi går upp vid 7-8, utan några olyckor. Han har även varit hos farmor en hel dag och kissat på pottan, inga olyckor! Nu är det kritiska momentet förskolan som börjar på måndag, det blir intressant att se hur detta blir emottaget. Här hemma känns han iaf i princip blöjfri! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s