Sommaren är här!

Att tro att det ska finnas tid för långa ostörda stunder där hjärnan är så pass påkopplad att det är lämpligt att blogga, när en är hemma med treåring och fyramånaders, det är att tro för mycket. Hence endast foton och instagram-uppdateringar. Just nu sover treåringen medan bebisen och jag gick upp med Markus som nu har åkt till jobbet. Har jag tur hinner jag skriva nåt litet innan K vaknar.

Sommaren är här och livet rullar verkligen på. Vi har åkt på vårens femtioelfte sjukdom, allihopa är förkylda med hosta, halsont och snuva. Kasper går nån dag emellanåt på förskolan, men snart tar vi sommarlov därifrån helt. Han trivs och har roligt, men för mig är det bara stress att hinna hämta honom kl 11 de dagar han är där.

Bebisen växer och frodas, bortsett från sin nuvarande förkylning. Han hade tippat lite på kurvan sist vi vägde, och BVC tanten tyckte att vi skulle införa mat. Jag är dock inte orolig, vi ammar på, nån mat blir det inte förrän tidigast vid 6 månader och att han kan sitta stabilt och föra mat till munnen själv. Han är dessutom totalt ointresserad av vad vi gör vid köksbordet, så det finns inte på kartan att börja erbjuda ännu.

Hundarna njuter av sommaren. Faile går lös på gården mest hela tiden och äter upp allt äckel hon kan hitta. Taim har jobbat litegrann nu när vi släppt ut djuren, och tassen verkar hålla. Jag är sugen på att träna med honom, men av någon anledning hinner jag inte riktigt med. Han gör så mycket snyggt och det hade varit roligt att gå ett VP på nöt oxå, och kanske typ nästa år tävla lite mer på nöt. Men då behöver vi träna, både hemma och på andras djur.

Mitt nya intresse att odla håller i sig. Jag är lite tveksam till om vi kommer få nån skörd av typ någonting, men det växer bra! I förra veckan skördade jag spenat som vi gjorde vegetarisk lasagne på, supergott! sallat har vi så att det går att plocka det lilla vi äter, plus gräslök. Snart kan jag skörda första squashen! I förrgår planterade jag ut purjolök, broccolin är täckt med duk och ser fin ut. Ja, det går bra än så länge.

Renoveringen står lite och stampar efter vårbruk och betessläpp, och nu sjukdom. Det är vinterträdgården som är det stora som kvarstår på bottenvåningen. Målet är att väggar och tak ska vara klart till midsommar. Sedan hägrar takbyte på hela gamla huset under Markus semester i sommar. Och därefter får vi väl börja lite lätt med ovanvåningen. Det ska bli skönt när vi är klara med det stora, men vi har inte bråttom. Blir taket bytt så är det viktigaste avklarat! Vi röjer det vi hinner med på gården, har sått lite gräsmatta och slängt skräp, men mycket kvarstår ute.

I sommar kommer vi vara hemma under Markus huvudsemester, istället passar vi på att se alperna i höstskrud nu när jag är hemma. De två första veckorna i september är planen att vi kör ner och vandrar och bara är lediga. I år, med två barn, blir det nog ingen hund med, barnen får bli lite större innan det känns rimligt igen. Vi kommer ha fullt upp även utan hund.

6 kommentarer

  1. Tänkte fråga hur det har funkat att åka med hund? Vi ska till Schweiz i juli är planen och hundarna ska med. Har det varit lätt att ha med hundarna mtp boende och så?

    1. Det har funkat jättebra, inga problem någonstans! Vi har iofs inte varit i Schweiz, men det borde ju vara ungefär samma. Du har ju dessutom inga ”kamphundar” vilket kan underlätta ibland, men inte ens med staffarna har vi haft några problem. Är bra att ta med munkorg, i vissa städer vet jag att det ska vara krav på det och även i vissa liftar kan det vara krav på det, beroende på vad ni ska hitta på då. De flesta boenden tar hund, men i de allra flesta fall kostar det uppemot 20 euro per hund och dygn.

      1. Ja, i vissa städer kan det nog vara krav för alla hundar. Och som sagt även i en del, oftast större, liftar med mycket folk. Brukar inte vara väldigt noga, men vi har haft med för säkerhets skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s