Kennelläger!

Igår och idag var det kennelläger för Tanspots vallhundar hos Maria i Väröbacka. Träna vallning med Maria som instruktör stod på schemat. Eftersom jag var tvungen att ha med mig Lukas var vi bara med och tränade igår men vi sov över tills idag och stannade och lyssnade lite på förmiddagen innan vi åkte hem.

Första insikten; hjälp vad min hund har blivit gammal! Sex år blir han i november, när hände det?

Vad tar jag med mig? Alltså, Taim gjorde precis vad jag kan begära av honom. Han var olydig och gick helt på eget huvud. Vilket jag visste och även var vad jag sagt att vi behövde träna på. Handen på hjärtat, vi har inte tränat på evigheter, han jobbar här hemma och får allt som oftast tänka och känna och bestämma själv. Och oftast går det bra, för vi gör ungefär samma saker. När vi ska göra något som Taim inte fattat, det är då det går dåligt. Han har stoppat djur i helt fel tid, han har vallat ihop två grupper som vi delat osv. När hans trodda uppgift inte stämmer överens med det vi gör, då skiter det sig eftersom han inte lyssnar. Tråkigt. Men nu har jag fått inspiration av jobba med det så att vi jobbar ihop framöver, och inte var och en för sig! Det kommer krävas en del övertalning från min sida innan Taim köper att han behöver lyssna på, och lyda, mig, för han är jädrigt envis i att hans tanke är bättre än min, men jag får försöka vara envisare.

– Släpp inte igenom fel. Gör han fel, lägg honom och kommendera igen.

– Var inte lite småsur, nalla inte ur irritationsskålen. Humöret ska vara bra, ända tills det eventuellt blir riktigt fel.

– Gör det inte lättare för honom när han gör fel. Kommendera ligg och sedan kommando igen. Han hör vad jag säger, han tycker bara att jag har fel.

– Träna på visslan, om inte annat kan jag träna inför nästa hund så jag kan införa den lättare då.

– Ha lite is i magen när han gör bra saker, låt honom gå och se vad han gör så länge han inte ändrar uppgiften. Han gör inget dumt!

Lukas har skött sig ok. Det är klart lättare att åka och träna hund utan bebis, men alternativet var ju att inte åka alls och lyssna kan jag ju göra även med bebis. Oftast har han varit nöjd, han har ammat, kikat lite och sovit en hel del. När han blivit för trött har han varit lite gnällig men mest har han varit nöjd. Han, och jag, sov som en stock och vaknade skönt utvilade kl 8.

På hemvägen fick vi stanna och ta en paus eftersom herr bebis vägrade somna och blev sur. Han blir dock nöjd igen så fort han kommer ut det äckliga babyskyddet. Efter mat, ny blöja och lite gos kunde han sitta och greja för att sedan somna till slut, när vi var nästan framme i Gällstad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s