Skörd i odlingen

Nu är vi där i säsongen att vi har så mycket grönt att vi flera gånger i veckan äter helt egenproducerad mat. Utöver det gröna jag odlar har vi ju både nötkött från våra egna djur, färs från älg som skjutits i något av jaktlagen där våra marker ingår samt ägg från svärmors höns. Vi köper korv i bland, och det händer att vi köper kyckling, dock väldigt sällan eftersom just kyckling-produktion inte är något jag gillar, av djurskyddsskäl.. Och så köper vi mejeri-produkter så klart. Så mycket ekologiskt det bara går. Vi äter mycket mer vegetarisk mat nu för tiden, och använder ofta bönor och ärtor i matlagningen. Till nästa år är det helt klart nåt jag ska utöka odlingen av, ärtor och bönor.

Det allra bästa med att odla egen mat är att det ger utmärkta anledningar att utvidga förrådet av maträtter. Och läsa på lite, vad kan en till exempel göra med ett överflöd av tomater? Jag tänkte lägga in nån burk eller två, ska tydligen vara ett gott tillbehör till grytor!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s