2 månader kvar…

Den här hösten går ju för fort. Hjälp, mina sista två månader av föräldraledighet har inletts, vad hände där?

Lukas har blivit ett riktigt litet barn, från att ha varit en bebis. Så roligt och full fart! Han kryper snabbt, dock med ett ben under sig. Han ställer sig mot allt och kan ta ett par försiktiga vingliga steg när han står mot saker. Han babblar och tjattrar och skriker. Just nu håller vi på att ta oss ur en förkylning så han har sovit dåligt i nån vecka, pga snor, men nu börjar det bli bättre igen, som tur är. Han har även fått massor med tänder, han hade två i underkäken sen innan, men nu har han fått fyra st i överkäken, ungefär samtidigt. Han har dreglat massor och lyckas bita sig själv, både i munnen och i fingrarna, oftare än vad det är roligt…

Pottningen går skräp just nu, han får sitta på pottan ibland, men det är ytterst sällan det kommer nåt. Däremot är han snabb på att bajsa i blöjan… trist, men vi tvingar så klart inte, det kommer längre fram. Hade ju dock varit skönt att slippa bajsblöjor.

Kasper har lärt sig att trampa på sin tramptraktor, cyklar stabilt på balanscykeln och trivs på förskolan. Han pusslar och pysslar mer än gärna, och vi läser ofta ett par böcker om dagen. På gympan vågar han säga sitt eget namn under presentationsrundan, och igår öppnade han dörren för brevbäraren och pratade lite med honom (lät konstigt, oftast kommer brevbäraren så klart inte fram och knackar på, men han hade ett paket att lämna. Jag var i köket och Kasper gick före ut i hallen och öppnade dörren). Annars är han lite blyg, men när han har koll på läget och känner sig trygg vågar han ta för sig.

Vi får även känna på frustrationen i att ha två barn, Kaspers impulskontroll lämnar ju lite att önska om en så säger… han har väldigt lätt för att slå, nypa, knuffa etc på Lukas i förbifarten. Omöjligt att förebygga även om vi försöker så gott det går. Kasper har typ mer empati med hundarna än vad han har med Lukas just nu, märkligt nog. Och ibland älskar han sin lillebror och busar och gosar med honom. Härligt med syskon!

Nu ska jag försöka njuta av varje dag som är kvar av året. Jag ska på utbildning två dagar i Mariestad eftersom jag ska gå en ledarskapsutbildning som börjar nu i höst och 1,5 år framåt. Det ska bli roligt, och ändå lite skönt att mjukstart med att faktiskt tänka lite jobb innan jag börjar i januari. Jag trivs på jobbet, även om jag också trivs väldigt bra med att vara hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s