Välkommen hem Aemon!

Igår kväll hämtade vi hem Aemon, vår working kelpie valp som förhoppningsvis ska bli en hjälp och senare arvtagare till Taims arbete som vallhund här hemma. Och så klart en familjemedlem, träningskompis och lekkompis!

Vi har bara haft en kolsvart kväll och natt än så länge men jag ser fram emot att gå ut och lurva lite med valpen nu när det blir ljust och se mer vad han är för en individ. Det som tydligt har visat sig är att han väldigt matglad, han kampar mer än gärna, han är social både mot folk och andra hundar. Han tycker höga ljud är lite läskigt typ en dörr som stängs hårt. Han är väldigt nyfiken, igår när jag rastade honom kom Markus gående i mörkret, Aemon gick emot honom, stannade sedan och skällde lite men så fort Markus hälsade på honom gick han utan tvekan fram.

De andra hundarna skötte sig över förväntan, faktiskt. Faile gillar valpar, men gjorde valpen lite tveksam först med sitt speciella läte (…). Han insåg dock fort att hon varken var sjuk och eller arg så han hälsade glatt på henne och hon försökte genast brottas lite. Taim som har stort personal space var jag lite tveksam till hur han skulle reagera på en valp, men han var lugn. Han hälsade fint och försiktigt och har sedan varit precis som att valpen alltid varit där. Kanske lite smekmånad och han kommer nog säga till valpen sedan, men en bra start iaf.

Kasper är helt förtjust och vill leka mycket, så där gäller det att balansera och prata om vad valpen behöver och gillar och så vidare, men det kommer nog gå fint. Valpen älskar Lukas, vilket inte är helt besvarat, mycket för att valpen tycker att Lukas är så go att han ska ätas upp, ungefär. Han vill bars pussa och pussa, något som inte alls uppskattas av bebisen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s