Aemon har träffat får!

Aemon är typ 6 månader, och igår var det dags för får-besök! Första gången, nästan, vi fuskade och spanade på för en snabb gång redan i torsdags, men nu var det mer på riktigt i en lagom stor fålla.

Aemon var inte tänd, av förklarliga skäl, men vallar mycket och stilfullt på Taim (…). Spännande att se om han kunde koppla det till fåren! Och det gjorde han. De var inte riktigt lika häftiga som Taim, men de kan nog allt bli. Han vill hemskt gärna upp på huvudena på fåren och stoppa dom, och hamnade han för nära gick han över i bus, men mycket var bra för att vara första gången!

Aemon träffar får!

För egen del känns det att det var 7 år sedan jag gjorde detta sist, hur i hela friden gör man? Men Aemons uppfödare var med och hade tips och idéer och det gick ändå hyffsat. Jag måste skärpa mig med när jag berömmer, jag vill ju berömma bra beteenden, inte när han behöver stärkas för att han börjar bli trött… sedan är ju vallning färskvara, det gäller att hålla uppe träningen för att jag ska känna att jag vet vad jag gör.

Vi avslutade med att träna våra äldre hundar en stund på Klämmestorp stora fält. Det var Taim och två tikar ur Nonerides k-kull. Kul att se! Taims ”kan själv” och att hämta fåren till mig i precis alla lägen har inte minskat med vintervila, om man säger så. Så vi tränade på att lyssna på vad jag säger, och att inte komma med fåren. Det tycker han är jobbigt, han vill balansera och vara sådär häftig, att putta runt fåren i en fyrkant, det kan jag göra själv… Men otroligt nyttig träning! Och han är allt bra fin rödräven! Märks att han blivit äldre, han springer inte som en skållad råtta längre, utan håller ett mer lagom tempo. Men ligga för nära fåren och vara lite olydig kan man vara även i ett lugnt tempo.

Aemon igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s