Om bloggen och mig

Det här är en blogg som handlar om mig, mitt liv och mina hundar.

I den här bloggen kommer alla mina funderingar hamna. Kort och gott handlar den här bloggen om mig, mitt liv, mina hundar och om saker som jag möter under en helt vanlig dag.

En liten introduktion för er som inte känner mig:

Jag heter Johanna. I fem år har jag pluggat biologi i Linköping, vilket i maj 2009 resulterade i en mastersexamen i tillämpad biologi och etologi. Jag var sedan mer eller mindre arbetslös, men mina ansträngningar att hitta ett bra jobb resulterade i april 2010 i en viss tids anställning på Länsstyrelsen i Västra Götalands län som handläggare av EU:s jordbrukarstöd. Med ett halvårs mellanrum jobbade jag med det i 1,5 år ungefär innan jag vid årsskiftet 2011/2012 äntligen blev fastanställd på Länsstyrelsen som integrerad fältkontrollant areal/djurskydd! Idag har jag en chefstjänst inom kontroll av jordbruksstöd i Västra Götalands län.

På fritiden ägnar jag framförallt tid åt mina hundar och min familj. Jag tränar idag bara aktivt i agility och vallning. Vi bor utanför Solberga, en liten by som hör till samhället Åsarp i Västra Götaland. Här har vi bott sedan hösten 2010 då jag och Markus flyttade ihop i vårat helt nybyggda hus. Den tid jag inte ägnar åt hundarna ägnas åt Markus och huset och det lantbruk som vi har med jordbruk, skogsbruk och uppfödning av hereford. På somrarna reser vi gärna ut i Europa på bilsemester, de senaste åren tillsammans med hundarna och allt mer vandringsinriktade semestrar. Att sitta på en alptopp och fika är den optimala semestern!

19 februari 2016 föddes vår son Kasper, och 3 år senare den 23 januari 2019 föddes lillebror Lukas. Båda är såklart en stor del av denna bloggen.

Jag och Markus, semester i Kroatien 2010.

Kasper och hundarna hösten 2016