Aemon

Bransbys Aemon

Född 30 september 2019

Våren 2019 skadade Taim en tå när han hjälpte till att valla in förrymda djur. Som tur var lyckades veterinären hitta skadan och behandla den så att Taim blev bra igen, men efter 3 månader med koppelvilande vallhund insåg vi hur vana vi blivit vid att ha en vallhund som hjälp med djuren. Att då bara ha en är alldeles för sårbart, varför en working kelpie till flyttat hem till oss i november 2019.

Aemon är uppfödd av en granne till oss, tiken heter Nonerides Hedda och vallar till vardags både nöt och får, och hane är Tanspots El, som har samma pappa som Taim och Maria Winbergs Sis (högst vallnings-meriterade wk i Sverige, nånsin vad jag vet) som mamma.

I skrivande stund är Aemon bara valp, men förhoppningen är såklart att han ska bli en bra vallhund, en trevlig familjemedlem och rolig träningskompis! Aemon älskar mat och lek, han är kontaktsökande och nyfiken. Helt enkelt en bra grund att utgå ifrån i kommande träning! Han är mycket större än sina syskon, om det är han som är stor eller syskonen som är små får framtiden utvisa. Oavsett är han varmt välkommen till oss och vi hoppas på många roliga stunder tillsammans!