Ida

Sågsvedjans X’press Midnight Girl

31 augusti 1998 – 22 juli 2013

Ida är min prinsessa och tant. Hon är en envis liten dam som vill att allt ska ske som hon vill, annars vill hon helst inte vara med. Ida föddes i augusti 1998, och har alltså varit min följeslagare sen tidiga tonåren. Det är med henne jag testat hur hundträning fungerar, mycket genom trial and error, och det är hon som fått mig att älska hundar och gjort att jag inte kan tänka mig ett liv utan dom. Ida har aldrig varit en stjärna på tävlingsbanorna, men hon är och förblir den viktigaste hunden i mitt liv genom allt hon lärt mig. Hon är en gosig dam, en riktig matte-hund, ett fantastiskt matvrak och en riktig tjuv. Ida är stolt mamma till en kull på 4 valpar, bland annat min systers Happy.

Ida pensionerades från tävlingsbanorna hösten 2009, då med ett individuellt kval till agility SM 2008 som största merit. Anledningen till pensioneringen var en medfödd defekt i Idas rygg och bäcken, vilken under åren lett fram till pålagringar och smärta.

Den 22 juli 2013 fattade jag det tunga beslutet att låta Ida somna in, 1 månad och 9 dagar innan hon skulle fyllt 15 år. Hon var pigg och alert och hängde med på promenader i skogen hela våren och sommaren fram till dess. Den 21 juli fick hon antagligen en stroke vilket gjorde att beslutet ändå var ganska lätt att ta. Slutet gick fort, precis som jag ville för hennes skull, ingen smärta, bara lugnt och fint. Nu springer Ida över himlahundarnas gröna gräsmattor tillsammans med sin bror Isac, där ingen smärta finns och hörseln och synen är skarpa igen! Vila mjukt, finaste schnauzer-tanten! Jag älskar dig, för alltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s