Taim

Gk Vallhund Tanspots Utaim

Född: 9 november 2013 

Taim är precis så bra som jag hoppades, för att inte säga ännu bättre! Att leva utan en Taim, eller åtminstone en working kelpie känns helt otänkbart både för mig och Markus. Taim är en mycket lättsam kille som älTaim med boll 22 juni 2014skar att busa och vara med på allt vi gör! Vi vallar mest av allt, men tränar även lite agility, i övrigt är han väldigt lite utbildad. Han tände i princip första gången han träffade får vid fyra månaders ålder, och har sedan dess haft mycket tempo, men alltid varit schysst mot djuren och mig som nybörjarförare. Han är väldigt smart i fårhagen, vilket delvis försvårat för mig eftersom jag inte är lika smart, men vi jobbar ihop oss mer och mer.

Strax innan 2-årsdagen blev Taim godkänd vallhund med 94/49 poäng. Han är även röntgad med B/B och ua armbågar. Under 2015 hann vi även med att bli 3:a i working kelpie mästerskapens novisklass och knep åt oss vandringspriset för Mest lovande unghund. 

I agilityn blev det en pinne i vardera klass 1 i slutet på 2016, vi tränar på att tävla och det går bara bättre och bättre. Taim är snabb och kvick som en liten vessla och i agilityn är vår enda begränsning mig och den tid jag har för träning.

Juni 2014:

När Ida fick somna in sommaren 2013, nästan 15 år gammal, började tankarna på en valp
som tidigare bara varit just tankar, formas till något mer. Jag har länge vetat att jag ville ha en vallhund, men riktigt vad det skulle bli för en vallhund var inte lika bestämt. Jag har kollat på både border collie, australian cattle dog och working kelpie. När jag väl bestämt mig kändes valet ganska självklart, det var en working kelpie som jag ville ha. När jag fått första kontakten med Maria på Tanspots kennel var jag ännu mer övertygad, både om rasen och om att jag väldigt gärna ville ha en valp från just henne och efter hennes hundar.

Taim flyttade hem till oss den 11 januari 2014, i skrivande stund har han bott här i 5 månader, och vi har börjat lära känna varandra ordentligt. Han är accepterad av staffarna, älskar mat och att leka, att han har ett rejält humör och egna tankar om tillvaron, han står stabilt på tassarna när han ställs inför nya saker och han är en riktigt tillgiven liten kille! Vad det blir av honom det får framtiden utvisa, men jag har alla förhoppningar om att vi har många, roliga år framför oss!

Tack Maria för förtroendet att få köpa en valp ifrån dig, och välkommen till familjen Taim!

IMG_6713

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s