Perrin

SAg(hopp)CH RLDN Bismas Magic Touch

14 juni 2005 – 19 januari 2019

Hund nummer två blev en grabb, en ganska rejäl sådan nämligen Perrin. Jag ville haft en liten nätt tik, men vad gör man när Hunden med stort H finns inom räckhåll. Perrin har vänt upp och ner på min och Idas tillvaro helt. Han är mycket, tar mycket plats och vill mycket. Ingenting med Perrin är lite lagom, allt ska göras hela linan ut annars är det inget värt. Första tiden med lill-grabben var riktigt jobbig och jag funderade flera gånger över vad jag gett mig in på, men så fort han kommit igenom den första könsmognaden blev han en helt perfekt hund.

Perrin ger allt när vi tränar och där emellan är han en riktigt lat hund, helt perfekt. Han älskar all typ av träning och räds inga hinder. Han har ett stabilt psyke, är lite lagom förarvek, har mod men ingen skärpa och älskar att leka! Perrin har gjort mig helt såld på den här rasen, om jag nånsin byter vet jag inte till vad. Perrin är min träningsnarkoman och gossegris.

Perrin är en fantastisk agilityhund; han är fantastiskt svår att handla och fantastiskt egensinnig. Detta är det som gör honom till just Perrin och i kombination med galenskap är det det som gör honom grym. Det är också det som gör att han är otroligt ojämn. Perrins främsta merit är en reserv plats i agilitylandslaget 2011 vilket gav oss en plats på landslagslägret och möjligheten att vara föråkare på NM i Finland. Ett underbart äventyr med min bästa vän!

Perrin har även tagit ett andra pris i lydnadsklass 3, knipit ett cert på utställning, blivit Best in Show veteran på staffarnas rasspecial i Gränna 2016, blivit uppflyttad ur appellklass spår och uppflyttad till rallylydnad fortsättningsklass. Han är MH-testad och röntgad med c/c (d/d) höfter och ua armbågar.

Perrin är nu, vid 11 års ålder, i stort sett pensionär. Vi kommer tävla litegrann, när vi båda vill och på lämpliga tävlingar, men inte med fokus på några resultat. Jag kommer njuta av våra sista år tillsammans med känslan av att ha haft och förvaltat en av de finaste staffarna som nånsin kommer finnas. Han är inte bara snygg, han är jädrigt smart oxå!

Den 19 januari 2019 fick Perrin somna in, 13,5 år gammal. Under hösten var han en gammal men glad pensionär, men i december började han bli äldre och äldre, både fysiskt och mentalt. Han ville inte vara med och sov mycket mer än tidigare. Vid jul började han hosta litegrann, vilket ökade i intensitet och styrka för att den 19 januari ha nått en gräns för vad som är ok. Vi bokade en akuttid för avlivning och jag och Markus åkte in och lät Perrin somna. Det var ett enkelt beslut den där dagen, men det gör inte det enklare att leva med saknaden. Perrin var min ”en gång i livet” -hund, en helt fantastisk personlighet som jag ägnat mitt liv åt under hela hans liv. Tack för allt Perrin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s